Evenementen Etalage Pop! Programma Etalage Pop 2020

Etalage Pop!

Hét winkelvloerfestival waar winkeliers en artiesten zichzelf en Harlingen met mini optredens in de etalage zetten!


Programma Etalage Pop 2020

Locaties

13.30 - 17.00 uur

Bij de volgende winkels / horeca wordt een pop-up podiumplek gecreëerd en zijn deze dag mini concerten!

Expert Harlingen Salon Parfumerie Rona Atelier de Groot Ons Food & Wine
Copini Opticiens Zensa Moda Museum Hannemahuis  Loex Mode
Hubo Harlingen Scapino Harlingen Faber Lederwaren DA Drogisterij Jurien
Sake Store Harlingen ForHim Menswear Homminga's Fijne Winkeltje Bakkerij Elsinga
Top1Toys Anja Bloom & Style Binnen en Buiten De Jong Boeken
Karsten Wonen Kamsma Schoenen Harlingen Het Urker Vishuis Het Brouwdok  

  • De optredens zijn gratis, dus een ritje Harlingen is zeker de moeite waard!

Judy Fires > Singer-Songwriter

13.30 - 17.00 uur Binnen en Buiten - Voorstraat 3

Judy Fires, a girl with a story! Als klein meisje stond ze al op de keukentafel te zingen voor familie en vrienden, tegenwoordig staat ze op verschillende podia door het land. Deze oorspronkelijk Enschedese singer-songwriter is een vurige zangeres van eigen nummers en covers. Ze zingt in verschillende stijlen maar het liefst country en pop. Ze laat zich inspireren door muziek van Dolly Parton, Johnny Cash en The Dixie Chicks. Ze begeleid zichzelf op haar gitaar maar treed ook vaak op als gastartiest bij bands, orkesten en koren. In 2018 studeerde ze af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Haar interesses gaan uit naar ‘oude’ muziek en muziek met een verhaal. Door middel van haar humor en open persoonlijkheid deelt ze graag deze verhalen met haar publiek.

 

Annike > Singer-Songwriter

13.30 - 17.00 uur DA Drogisterij Jurien - Voorstraat 20

"Liedjes gegrepen uit de chaos wat men “het leven” noemt. Annike’s onbevangen performance roept beelden op van singer-songwriters Maaike ouboter, Janis Ian en Rhys Lewis. Gewone zaken zoals liefde en hoop krijgen bij haar de warme tonen en kleuren die je van dichtbij wilt meemaken. En dan is alles opeens niet meer zo gewoon. Zichzelf begeleidend op gitaar neemt ze je mee in momenten die herkenbaar zijn voor iedereen."

Minke & Lucia > Akoestisch duo

13.30 - 17.00 uur Kamsma Schoenen - Kl. Bredeplaats 24

Minke & Lucia is het akoestische duo uit het noorden van het land. Gouden melodieën, meerstemmige zang. Daar draait het om bij de Friestalige liedjes van Minke & Lucia. De nummers worden uiterst muzikaal uitgevoerd op gitaar en basgitaar. Alle liedjes zijn eigen werk. De melodieën zijn prachtig en de refreinen tillen de liedjes naar uitzonderlijke hoogtes. Het resultaat is een kleurrijk repertoire van waaruit een unieke sound is ontstaan. In 2019 wonnen Minke & Lucia de Singer Songwriter Contest van Friesland Pop. De 3-koppige jury was aangenaam verrast door het goede samenspel, de wijze waarop tekst en muziek een hechte eenheid vormen en de thematiek van de Friestalige liedjes. Het duo veroverde in 2019 ook de tweede plaats op het Frysk Sjongfestival Liet. Minke & Lucia speelden eerder op diverse festivals in het noorden. Daarnaast zijn ze te zien geweest op streekmarkten, dorpsfeesten, culturele happenings en besloten feesten. Ook waren zij te horen in het programma Noardewyn Live van Omrop Fryslân.

Palmhoven & Greve > Akoestische powerpop

13.30-17.00 uur ForHim Menswear - Voorstraat 29

Rock&Roll in zijn vele vormen en gedaanten door de jaren heen is de muziekstijl waarin zanger Siebe van Palmhoven en gitarist Harry Greve elkaar vinden. Maar dan wel akoestisch!

 

Nummers van o.a. David Bowie, Simple Minds, Patti Smith, Iggy Pop, Joe Jackson, Chris Isaac, maar ook het vroege werk van Elvis, staan op het repertoire.

Sequens > Singer-Songwriter duo

13.30-17.00 uur Faber Tassen, Koffers & Acc. - Voorstraat 24

Sequens is Wieger Jelsma en Angeline Westra, gitaar en zang (Singer-Songwriter). Wieger zijn gitaarspel is pure passie, en Angeline zingt vol overgave. Het eigen werk is een combi van meerdere muziek genres, jazzy, gypsy, soul, mooie ballads, maar ook up-tempo nummers en instrumentale songs, dit alles semi-akoestisch voornamelijk in het fries een geheel eigen stijl, een geheel eigen sound.

 

Een paar leuke weetjes: Sequens stond in het voorprogramma van Tangerine 2016, was de winnaar van Aaipop dr op út in 2017 en winaar van Frysk Sjongfestival Liet 2019. Sequens mag begin april 2020 Friesland vertegenwoordigen op Liet International in Aabenraa Denemarken!

Marijke Huisman > Woordkunstenaar

13.30-17.00 uur Atelier de Groot - Voorstraat 72

Sommige mensen slapen s’nachts, ik schrijf liever. De nacht geeft mij de rust en ruimte om mijn gedachtes los te laten en die op te schrijven. Thema’s zoals, het leven, relaties, angsten en onzekerheden zo als ik die om mij heen beleef komen aan bod. Met als doel het publiek achter te laten met iets om over na te denken.

Bart van der Vinne > De Woordensmid

13.30-17.00 uur Museum 't Hannemahuis - Voorstraat 56

De Woordensmid smeedt, smijt, hij schrijft over moeilijke onderwerpen in een simpele rijm
Hij spreekt, pijn, maar schrijft ook gedichten over het drinken van wijn of hoe leuk het is om op een festival te zijn
De Woordensmid heeft door het hele land van zich laten horen
Podia op, podia af, het is een soort ritueel voor hem geworden
Hij werkt aan een dichtbundel, hij werkt aan een plaat
Sommigen van ons kennen hem als koorbaas
Voor anderen is hij een rapper, spoken word artiest, entertainer
Hij speelt graag met letters
Al met al is hij een verhalen verteller
Wie ook vandaag iets heeft te zeggen

Mees van Rijswijk > Woordkunstenaar

13.30-17.00 uur Loex Mode - Simon Stijlstraat 5a

Meet Mees: een muzikant/schrijver uit Harderwijk die tegenwoordig is neergestreken in Leeuwarden. Mees schrijft en zingt over de gekte en drama die hen dagelijks tegenkomt. Hun teksten en kleinkunst-achtige nummers steken dan ook vaak de draak met alles en iedereen (zichzelf inclusief). Wil je naar Mees kijken en luisteren? Dan is het verstandig om van tevoren even te oefenen met om jezelf lachen. Natuurlijk wordt alles gebracht met een grote glimlach en een zijdezachte stem, dus zelfs al ben je een tikkeltje kleinzerig - je kunt altijd nog proberen te genieten van het zoetsappige ukulelegejengel.

Gabrielle Holtrop > Woordkunstenaar

13.30-17.00 uur Bakkerij Elsinga - Voorstraat 10

Gabrielle is 30 jaar en studeert aan de academie voor popcultuur. Ze heeft een rijke geschiedenis liggen in Harlingen en zal hier dan ook over komen vertellen. Haar eerlijke manier van vertellen zorgt er voor dat er altijd iets te lachen valt.

Arjan Hut > Woordkunstenaar

13.30-17.00 uur De Jong Boeken - Noorderhaven 4

Arjan Hut brengt in juni zijn vijfde dichtbundel Fjoertoer yn it Wâld uit. Hij draagt voor in binnen- en buitenland en staat ook regelmatig als poëzieworkshopper voor de klas. Hut is ex-stadsdichter van Leeuwarden en tegenwoordig in dienst van Achtkarspelen als Wâlddichter.

Tee-Jee > Singer-Songwriter

13.30-17.00 uur Zensa Moda - Voorstraat 57-61

Taede Hoogeveen maakt zo nu en dan muziek op speciale gelegenheden met keyboard en zang.

 

Egbert van der Werff > Singer-Songwriter

13.30-17.00 uur Hubo Harlingen - Lanen 19-21

Frontman en singer-songwriter Egbert van der Werff van de gitaarband William Seen’s Transport Music treedt sinds kort ook alleen voor het voetlicht. Velen wisten al van de kwaliteiten van zijn band, het Friese viertal na de release van het debuutalbum Can I Sit Here And Absorb. De langspeler is 'een prachtig georkestreerd geheel van twinkelende gitaarlijnen, schitterende samenzang en misschien Neerlands beste gitaarplaat van 2012', volgens Kindamuzik. OOR zette het album 'in het rijtje Nederpop klassiekers tussen albums van Johan en The Serenes'. Van der Werff is niet vaak solo spelend gesignaleerd: “Ik voel me al jaren beschermd door een fijn bandje om me heen. Ik hou ook van de dynamiek van een band. Eerlijk gezegd voel ik me solo net zo’n naaktslak. Je kunt nergens op terugvallen. Maar ik moet mezelf blijven uitdagen. Door solo te spelen, dwing ik mezelf om contact te maken met het publiek, iets van mezelf te laten zien, een verhaal achter een liedje te vertellen. Daarbij heb ik een hele rits liedjes die ik met de band (nog) niet heb opgenomen en die ik toch eens een kans wil geven.” De laatste keer dat Van der Werff solo optredens weggaf, was zo’n 15 jaar geleden. Hij schreef zich in voor de Friese singer-songwriter contest en kwam via de halve finale in de Grote Prijs-finale in Paradiso terecht. De jury was onder de indruk van 'een eigenzinnige zanger die zijn akoestisch uitgevoerde popsongs met kop en staart prachtig ingetogen maar vol energie kan vertolken'.

"Het optreden van de band vormt een zorgvuldige afwisseling van de oude bekende nummers en nieuw materiaal, pakkende popsongs en ingetogener liedjes. Allen echter uit duizenden herkenbaar door die karakteristieke meerstemmige samenzang. Nimmer vliegt de William Seen’s Transport Music daarbij uit de bocht met bijvoorbeeld een uitgesponnen gitaarsolo. De band is onverbiddelijk en houdt vast aan de ongeschreven wetten voor het perfecte onberispelijke popliedje. De echte liefhebbers deert dat niet. Die verlangen na dit prima optreden alleen nog maar meer naar die langverwachte tweede plaat vol met puntige popsongs. Hoe lang zullen we er nog op moeten wachten?"  - Sjoerd Nota op 3VOOR12/Friesland

Myla Verra > Zang

13.30 - 17.00 uur Sake Store - Voorstraat 33

Myla Verra is al bezig met zingen sinds ze klein is, doordat haar familie erg betrokken is in de muziekwereld is ze ermee opgegroeid. Sinds 2018 is ze er meer mee bezig en is zo ook bezig om haar eigen nummers in de studio op te nemen. Doordat ze zelf haar teksten schrijft en melodieën maakt op haar gitaar weet ze mensen te raken met de emotie die ze in haar muziek stopt en zo ook in haar covers. Dat in combinatie met haar fijne stem zorgt ervoor dat mensen een mooie en inspirerende herinnering meekrijgen.

Duo Veen > Gelegenheidsduo

13.30 - 17.00 uur Salon Parfumerie Rona - Voorstraat 93

Plainwoods, is een aantal jaren geleden in Groningen begonnen als gelegenheidsduo bestaande uit Jacob Veenstra en Theo Houtkoop. 

Houtkoop, heeft zijn wortels al ruim 45 jaar (!) stevig in blues, soul, en americana. Houtkoop speelde in binnen en buitenland als leadgitarist ondermeer in Blues Bianco en Barrelhouse en heeft jaren samen gespeeld en songs geschreven met ondermeer met de soul legende Arthur Conley en Cor Willemse (Fatal Flowers).

Veenstra, komt uit de rock georiënteerde jaren negentig folk, bluesrock, punkrock alternatieve scène van Groningen. Aanvankelijk speelde Veenstra bij Pear waar ondermeer materiaal is opgenomen onder leiding van Tom Holkenborg (Junky XL). Later is Veenstra gaan spelen in de legendarische Friese band the Serenes. Veenstra speelde als zangergitarist in binnen en buitenland om vervolgens in de band Simmer als één van de eerste gitaarbands uitgebracht te worden bij het nog steeds befaamde Excelsior label. 

Een jaar geleden is het Plainwoods duo aangevuld met Reinout van der Veen. Van der Veen zijn gitaarspel doet denken aan Ry Cooder, Mark Knopler met een sterke hang naar de Missisippi delta blues. Deze mengeling van muzikanten en stijlen levert interessante combinatie op waar de nadruk ligt op samenzang en spannend gitaarwerk. De mannen spelen afwisselend eigen werk en interpretaties van bestaande Americana liedjes, van ondermeer John Hiatt, Tony Joe White en Kimmie Rhodes.

Hans Wigman > Singer-Songwriter

13.30 - 17.00 uur Het Urker Vishuis - Grote Bredeplaats 8

Hans Wigman is een singer-songwriter met een dichterlijke inslag en een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire: van ironisch tot beschouwend en van lyrisch tot gevoelig. Grote inspiratiebronnen zijn de folkmuziek in het algemeen en de artiesten John Martyn, Tim Buckley, Neil Young en Robin Williamson (van de Incredible String Band) in het bijzonder. Songs van Martyn en Buckley komen regelmatig op zijn speellijst voor. Daarnaast is hij aktief in de band Fume Bridge die het steviger eigen werk op het repertoire heeft staan.

Timo de Jong > Soloartiest

13.30 - 17.00 uur Homminga's Fijne Winkeltje - Voorstraat 21

Timo de Jong maakt country- , folk en rock ‘n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan vijfhonderd keer op, waaronder twee keer Eurosonic Noorderslag en twee tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

Vivaro > DJ

13.30 - 17.00 uur Scapino - Voorstraat 36

Klaas Pieter Boomsma, alias Vivaro begon met producen op zijn 15e. Eerst als hobby, samen met een vriend maakte hij wat beats op zijn slaapkamer. Op zijn 18e begon hij het vak als producer wat serieuzer te nemen en werden de producties ook gelijk professioneler. Hierdoor kreeg hij steeds meer support van andere artiesten, na zijn eerste gig als dj kreeg hij de smaak te pakken en wou dit doorzetten. Sinds 2018 is Klaas Pieter ook actief als Internationaal DJ, hij draaide o.a. in Dubai en op een Cruiseschip. Op dit moment werkt hij in de studio om zijn tracks op grotere labels uit te kunnen brengen en daar residenties aan over te houden.

Asilah > Singer-Songwriter

13.30 - 17.00 uur Karsten Wonen - Zuiderhaven 17

Asilah is een pseudoniem van de Leeuwarder Faisal Benmhammed. In mei 2018 besloot hij een muzikaal project te starten, waarbij hij de zwaardere gitaarsounds uit zijn voorgaande band (De Rechtszaak) achterwege liet. Uit dit project is Asilah ontstaan. Asilah biedt Nederlandstalige popliedjes, met een poëtische inslag. Door middel van verfijnde metaforen worden luisteraars meegezogen in uit het leven gegrepen situaties. Wederkerend thema in deze liedjes is een nostalgisch verlangen naar iets dat ooit was of nog moet komen. De teksten in combinatie met catchy gitaarmelodieën vormen samen laagdrempelige popsongs, die zowel liefhebbers van diepe betekenissen als top-40 luisteraars kunnen interesseren. Kortom, voor ieder wat wils.

Ataberk Sarikaya > DJ

13.30 - 17.00 uur Het Brouwdok - Nieuwe Willemskade 8

Ataberk Sarikaya is een artiest die alle stijlen in de dance muziek kan handelen, geboren op 11 september 1996.
Als DJ/Producer staat hij ook bekend als AIA 44 en is de helft van het DJ duo Rush&Crush. Sinds zijn 17e is Ataberk bezig als DJ en heeft hiervoor ook zijn certificaat gehaald. Door zijn passie voor muziek is hij overgevlogen vanuit Turkije naar Nederland om hier zijn netwerk te vergroten en om als artiest groter te kunnen worden. Hij heeft al op verschillende grote podiums gestaan in Nederland o.a.: Promised Land, Septemberpop, Brak In Het Park en nog veel meer. Op dit moment is hij bezig met verschillende projecten om zijn naam als producer neer te zetten bij de grote labels zoals Spinnin’ Records.

Jeldou van der Heide > Zang

13.30 - 17.00 uur Anja Bloom & Style - Voorstraat 5

Al sinds dat ze een klein meisje was zingt en danst Jeldou overal. Ze begon met gitaarlessen op 9 jarige leeftijd en tot vandaag de dag neemt ze die lessen nog steeds. Vanuit muziekschool Opus 3 trad ze op in verscheidene kerken en maakte ze deel uit van een popband. Op 15 jarige leeftijd begon Jeldou met het opnemen van video’s waarop ze covers zong, deze poste ze op social media onder de naam “Elide”. Nu is ze 17 en treed ze op onder haar eigen naam. In 2020 is ze van plan om mee te doen aan de competitie van Kunstbende en is ze gevraagd om te zingen op verscheidene gelegenheden.

Saakje Zijlstra > Zang Toetsen

13.30 - 17.00 uur Ons Food & Wine - Voorstraat 73

Saakje Zijlstra begeleidt haar zang op piano.
Ze brengt op eigen wijze jazzy songs als “I’ve got You under my Skin", “Summer Samba” en “Ordinary People”. Ook bluesy songs als “Love Me like a Man”, “I’d rather go Blind” en “Spooky”. 
Puur piano en zang!

Mar Sol > Zang Gitaar duo

13.30 - 17.00 uur Expert Harlingen - Voorstraat 80

Gitarist & zang: Romano Pereira Corrêa. Hij is van Braziliaanse afkomst en dat is ook onze muziek te horen. Hij brengt zijn eigen sfeer mee in onze popliedjes en af en toe ook Braziliaanse nummers. 

Zangeres: Corina Lascher, zingt al vanaf kleins af aan en momenteel doet ze ook niks anders dan zingen, zangles geven en nummers schrijven. Ze bouwt samen met Romano bekende nummers om op hun eigen manier. Ze zijn al een aantal jaren vrienden en af en toe doen ze samen opname projecten of optredens als deze.   

13.30 - 17.00 uur
Stadshart, Harlingen