Za 8 april 2023

Bonte Markt Vlootdag

De Vlootdag - de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot - is bij uitstek een ontzettend gezellig familie evenement.


Programma

Hosanna opent de Vlootdag

11.00-12.00uur Zuiderhaven

Zaterdag 9 april wordt de start van het vaarseizoen van de bruine vloot gevierd met de altijd gezellige Vlootdag op de Zuiderhaven. Aan Hosanna de eer om het evenement muzikaal te openen! Het is het eerste optreden na de coronamaatregelen. Ook de repetities kwamen tot stilstand en de verenging raakte veel muzikanten kwijt. Er is aanvulling gevonden in Berlikum waarvan de showband Opmaat muzikanten in Harlingen komen versterken. Daarnaast heeft Hosanna in de afgelopen periode volop aandacht besteedt aan het muzikale gehalte én looptrainingen gehouden. Men is erg blij dat er weer voor publiek opgetreden kan worden in de nieuwe uniformen die vlak voor de coronapandemie werden aangeschaft.

 

  • Zaterdag 9 april om 11.00 uur muziek op de Zuiderhaven!

Piratenbroek hangen!

11.00-17.00 uur Zuiderhaven

Wil je ook kunnen aanmonsteren op een zeilschip?

Daar zijn sterke mensen voor nodig!

 

  • Kom 𝙯𝙖𝙩𝙚𝙧𝙙𝙖𝙜 𝟵 𝙖𝙥𝙧𝙞𝙡 op de Vlootdag Harlingen je zeemanskrachten testen met het 𝙋𝙄𝙍𝘼𝙏𝙀𝙉𝘽𝙍𝙊𝙀𝙆 𝙃𝘼𝙉𝙂𝙀𝙉 bij VET COOL Entertainment en ontvang een Maritieme oorkonde. Een bewijs dat jij geschikt bent! 🏴‍☠️ 💪

Zwarte Handen

11.00-17.00 uur Zuiderhaven plein thv nr. 74

Komen jullie buitenspelen?

Zaterdag 9 april is de Vlootdag Harlingen en Oude Ambachtengroep 'Zwarte Handen' is ook weer van de partij! Door de jaren heen zijn zij een vertrouwd beeld bij de evenementen van BENG in Harlingen en ze kijken er naar uit om deze dag jong en oud weer te vermaken!

Kom jij de wasvrouw helpen met de was schoon te boenen en door de wringer op de waslijn hangen?

Of ga je een echt hennep springtouw maken, met een kleur of juist puur natuur...

Speel boter kaas en eieren, ga kaasrollen, klompgooien, kruip op het kleed en speel met blokken en treintjes... of vermaak jij het publiek met een poppenkast verhaal?

  • Bij de taander en zijn taanketel kan je tegen materiaalkosten, een klomp op wieltjes (€ 5,00) of een klompbootje (€ 7,50) maken, terwijl een klomp in de taanketel mooi donkerbruin kleurt.

Ja, je leest het goed, een bijna dagvullend "BUITEN SPELEN".

 

  • Tot snel op de Vlootdag - zaterdag 9 april op de Zuiderhaven in Harlingen!

Dames van.. met Krienoewa

11.00-17.00 uur Zuiderhaven

Dames van.. is een creatieve samenwerking tussen Carla van de Ven en Nienke Posthumus. Ontmoet zaterdag 9 april de Vis diva's op de Vlootdag in Harlingen en laat je verrassen! Je weet maar nooit wat je ophengelt!

 

 

Authentieke handdraaimolen 'Groene Draack'

11.00-17.00 uur Zuiderhaven

 

Het rinkelen van de kettingen, het gepiep van het rad: de ambachtelijke handdraaimolen “Groene Draack” is zaterdag ook van de partij op de Vlootdag Harlingen en neemt je mee terug naar het jaar 1919. Een attractie voor jong en oud!
 

  • Kom zaterdag 9 april zwieren, zwaaien en het leukste rondje draaien!! 

Zeeslag - Percussie aan de Waddenzee!

14.15-14.45 uur
15.00-15.30 uur
15.45-16.15 uur

Ken je ons al? Zeeslag uit Harlingen?

Wij zijn een verrassende en enthousiaste ritmische slagwerkgroep, die met trommels en andere ritme-instrumenten iedereen mee laat bewegen.

 

De leermeester houdt de swing erin en de Zeeslagleden gaan steeds verder in het improviseren met ritmes en thema's.

We komen uit Harlingen en hebben op dit moment een bezetting van twintig leden. Er staan nog trommels te wachten. Misschien op… jou?

 
Foto: Watertrommel van Wies Procee.

De Skúmkoppen

13.30 uur Zuiderhaven
14.30 uur Zuiderhaven
15.30 uur Zuiderhaven

Zaterdag 9 april is ook Zeemanskoor De Skúmkoppen weer present bij de Vlootdag!

Na twee jaar eindelijk weer een feestelijke opening van de Bruine Zeilvloot in Harlingen. En natuurlijk is het Harlinger Zeemanskoor De Skúmkoppen weer van de partij bij dit maritieme festijn! 

 

De Skúmkoppen hadden in de afgelopen twee jaar bijna geen mogelijkheden om te repeteren, laat staan om op te treden vanwege de corona-maatregelen. Dankzij de tijdelijk afgezwakte maatregelen in oktober 2021 konden er nog twee workshop optredens worden gegeven in het Entrepotgebouw. Het publiek was enthousiast en had erg genoten van deze optredens. Daarna was het helaas weer uit met de pret. Maar nu mogen ook De Skúmkoppen eindelijk weer helemaal los. Het is het eerste optreden in 2022. Het koor is verheugd om weer te kunnen repeteren en optredens te verzorgen en hoopt dat de komende jaren weer onder normale omstandigheden met veel plezier te kunnen doen. Op zaterdag 9 april a.s. treedt het koor tenminste drie keer op aan de Zuiderhaven te Harlingen te midden van vele historische zeilschepen van weleer. Het koor heeft er zin in!

Duo Acoustic Klick speelt Easy Listening

13.00-17.00 uur Zuiderhaven

Zangeres Inge Teertstra is een muzikale duizendpoot en is tevens dirigente van het koor Leed-Vermaak. Zanger/gitarist Dick Postma is na 38 jaren Koninklijke Marine met leeftijdsontslag en vermaakt zich nu regelmatig met zijn hobby muziek. In de loop der jaren hebben Inge & Dick een leuk en breed repertoire opgebouwd.

 

Eén akoestische gitaar en twee zangstemmen brengt mooie harmonieën, denk daarbij o.a. aan the Boxer, Caledonia, Fields of Athenry enz. Maar ook CCR, Ilse de Lange, Queen en muziek van vele andere muzikale helden worden op akoestische wijze gebracht met een vleugje Acoustic Klick! 

 

  • Bewonder zaterdag 9 april de bruine vloot schepen, geniet van de gezellige markt, relaxte sfeer en de mooie muziek!

Troubadour Henk Kuyper

13.00-17.00 uur Zuiderhaven

Blues, folk, pop en country muziek op de Vlootdag!

Troubadour Henk Kuyper speelt meeslepende muziek en gebruikt hiervoor zijn karakteristieke stem, warme gitaarspel en vol klinkende mondharmonica. Zijn muziekstijl ligt in de blues, folk, country en popmuziek hoofdzakelijk uit de jaren 60/70. Maar ook Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash, John Denver, Cat Stevens, the Eagles, Beatles, Simon and Garfunkel, Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, Elvis Presley, maar ook Ed Sheeran, Jason Mraz, Robbie Williams en Danny Vera hoort u o.a. voorbij komen. Kortom sfeervolle muziek van niveau wat je eigenlijk niet wilt missen!

  • Tot zaterdag 9 april op de Vlootdag!