Persoonlijke hulpmiddelen

0517-418117 / 06-51336169   info@bengevenementen.nl


Za 12 december 2020

Zoutsloter Kerstmarkt

Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: dé Kerstmarkt aan de Zoutsloot.

Zin om de markt te komen versterken? Leuk!

Inschrijven

Programma

Doopsgezinde Kerk

15.00 - 18.00 uur Zoutsloot 50

In de Doopsgezinde Kerk aan de Zoutsloot 50 kunt u genieten van optredens van diverse muziekgroepen. Verder serveren ze koffie en thee en kunt u er terecht voor een sanitaire stop.

 

Optredens in de zaal:

  • 15.15-15.45 uur - De Moudekrûpers
  • 16.00-16.30 uur - De Skuumkoppen
  • 16.45-17.15 uur - Vocal Chain
  • 17.30-18.00 uur - De Skuumkoppen

In de Doopsgezinde Kerk is tevens de centrale EHBO post !!

Kerstman, Rudolf en z'n elfjes

15.00-20.00 Her en der over de Kerstmarkt

Een wel heel bijzonder rendier brengt de Kerstman ook dit jaar weer naar de Zoutsloter Kerstmarkt! 

 

Rudolf, bereden door twee vrolijke Kerstelfen, loopt gezellig rond en wordt in toom gehouden door de Kerstman! Zij brengen met elkaar, door beweging en zang, kostelijk entertainment! Rudolf is zeer aaibaar voor de kleintjes en de fotomomenten zijn talrijk! 

Tante Rozet "Winterfee"

15.00-18.00 uur Her en der over de Kerstmarkt

Zaterdag 14 december is de Winterfee op de Zoutsloter Kerstmarkt. Kom kijken, babbelen, je lievelingswoord delen, spreukjes ontvangen én voor de koude tranen heeft de Winterfee een "Frozen" papieren zakdoekje... speciaal voor jou ✨

Sequens

15.00-15.45 uur volgt

Sequens is Wieger Jelsma en Angeline Westra, gitaar en zang (Singer-Songwriter). Wieger zijn gitaarspel is pure passie, en Angeline zingt vol overgave.

 

Het eigen werk is een combi van meerdere muziek genres, jazzy gypsy soul mooie ballads, maar ook up-tempo nummers en instrumentale songs, dit alles semi-akoestisch voornamelijk in het fries een geheel eigen stijl, een geheel eigen sound.

 

Een paar leuke weetjes: Sequens stond in het voorprogramma van Tangerine 2016, was de winnaar van Aaipop dr op út in 2017 en winaar van Frysk Sjongfestival Liet 2019. Sequens mag begin april 2020 Friesland vertegenwoordigen op Liet International in Aabenraa Denemarken!

Tom Wiegersma

16.15-17.00 uur volgt

Tom Wiegersma, opgegroeid met classic rock is op jonge leeftijd al veel met muziek bezig. Begonnen op drums, daarna gitaar en bas en de laatste jaren ook zang.

 

Muziek moet je voelen, verschillende emoties passeren de revue en komen tevoorschijn in de liedjes die Tom maakt. Beïnvloed door, Radiohead, Foo Fighters, Biffy Clyro en Billy Talent!

"Opgefokt"

16.00-19.00 uur Her en der over de Kerstmarkt

Bertie en Foppe wonen al bijna een jaar gemoedelijk samen. De liefde is wederzijds, en alles lijkt kip en ei, maar Bertie wil tijdens het kerstfeest vlees op tafel. Ze slijpt haar messen, maar de vogel is gevlogen. Kan ze medestanders vinden die haar helpen zoeken? Of kan Foppe met behulp van anderen ontsnappen? Een hilarische achtervolging begint!

Overwint de ware liefde of gaat die toch door de maag?

De klaag- en wensboom

16.00-20.00 uur Her en der over de Kerstmarkt

Suus en Truus komen met de klaag – en wensboom naar de Zoutsloter Kerstmarkt.  Welke dingen wilt u  achterlaten in 2019 en wat zijn uw wensen voor 2020? Schrijf ze op een kaartje en versier Truus met al uw klaagsels en Suus met al uw wensen.

Wie weet komen ze uit!

Kerstshow Jeugdtheaterschool Noorderwind

Tussen 16.00-17.00 uur Karremansbrug

Zaterdag 14 december zullen de leerlingen van jeugdtheaterschool noorderwind een knallende kerstshow weggeven op de kerstmarkt. De beste kerst hits zijn uit de kast getrokken en we gaan er een feestje van maken.

Komen jullie ook om samen met ons de donkere dagen weg te dansen?

 

Optredens

  • Elk kwartier tussen 16:00 en 17:00 op de Karremansbrug. Tot dan!

Minke & Lucia

17.30-18.15 uur volgt

Minke & Lucia is het muziek-duo uit het noorden van het land. Minke & Lucia spelen een kleurrijk eigen repertoire van waaruit een unieke sound is ontstaan. De liedjes worden door beide dames uiterst muzikaal uitgevoerd waarbij de meerstemmige vocalen hun optreden tot een geweldige luisterervaring maakt.  

 

Het duo was in 2019 de winnaar van de Singer Songwriter Contest van Friesland Pop. De 3koppige jury was aangenaam verrast door het goede samenspel, de wijze waarop tekst en muziek een hechte eenheid vormen en de thematiek van de Friestalige liedjes. Minke Soolsma is singer-songwriter, zij zingt en speelt gitaar. Lucia speelt basgitaar en zingt tweede stem.

Kerst met Wiebe & Teatse

18.00 uur Karremansbrug
19.00 uur Karremansbrug
20.00 uur Karremansbrug

Eigenlijk waren we van Wiebe altijd een pittig repertoire gewend, maar dat werd wat gelogenstraft toen een aantal jaren geleden een uitermate ingetogen CD van hem op de markt kwam.

 

“Winter met Wiebe” was een verzameling allerliefste kerstliedjes op CD, deels in het Harlings en zó succesvol dat er meerdere persingen nodig waren om aan de vraag te voldoen.

 

Wiebe gaat wéér een aantal kerstliedjes ten gehore brengen begeleid door een zeer klein ensemble. Wie wil er niet “I'm dreaming of a White Christmas” horen met Wiebe's machtige stem. "Kerstmis in de Jordaan" staat op de lijst en ook "D'r leit sneeuw oppe straat" met een heerlijk Harlinger tekst wordt ten gehore gebracht. IJs en weder dienende 3 bijzondere voorstellingen!