Za 9 december 2023

Zoutsloter Kerstmarkt

De gezelligste én meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden! Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: dé Kerstmarkt rondom het grachtje de Zoutsloot.

Zin om de markt te komen versterken? Leuk!

Inschrijven

Programma

Holly Jolly Christmas Show!

16.00-20.00 uur Her en der over de Kerstmarkt

Het ultieme Kerstgevoel beleef je op een Kerstmarkt. De Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen is een prachtig decor om dit gezellig Kerstevenement te laten plaats vinden. En hoe leuk is het als je dan de Kerstman tegenkomt met twee van zijn meest muzikale Elfen. Zij zingen uit volle borst de prachtigste Kerstsongs vol beweging en humor. Was het maar altijd Kerstmis!

De klaag- en wensboom

16.00-20.00 uur Her en der over de Kerstmarkt

Suus en Truus komen met de klaag – en wensboom naar de Zoutsloter Kerstmarkt. Welke dingen wilt u achterlaten in 2022 en wat zijn uw wensen voor 2023? Schrijf ze op een kaartje en versier Truus met al uw klaagsels en Suus met al uw wensen. Wie weet komen ze uit!

Kerst met Wiebe & Teatse

17.00-19.00 uur Karremansbrug

Wiebe en Teatse zullen een aantal kerstliedjes van de CD “Winter met Wiebe” ten gehore brnegen. Wie wil er niet “I'm dreaming of a White Christmas” horen met Wiebe's machtige stem. "Kerstmis in de Jordaan" staat op de lijst en ook "D'r leit sneeuw oppe straat" met een heerlijk Harlinger tekst wordt ten gehore gebracht. IJs en weder dienende drie bijzondere voorstellingen!

Dronkers & Alinda

16.00 - 19.00 uur

Duo Dronkers & Alinda is een nieuw muzikaal duo bestaande uit Dennis Dronkers en Alinda Talsma. Dronkers & Alinda verzorgen optredens waarbij ze een mix maken van zelf geschreven muziek en covers. Het duo heeft een flink repertoire aan meerstemmige nummers. Dronkers & Alinda behaalden de halve finale van het Friese Songfestival Liet met het nummer It is net te let.

 

Kerstmuziek op de Zoutsloot

19.30-21.00 uur Plein Doopsgezinde kerk

Tijdens de Zoutsloot kerstmarkt op zaterdag 10 december, zal het harmonieorkest van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen van 19.30 tot ca. 21.00 uur voor sfeervolle kerstmuziek zorgen. Onder leiding van Eric Roelofsen timmert het ‘Stedelijke’ al jaren muzikaal aan de weg en is dan ook een graag gezien gast bij de diverse optredens in de stad. Het orkest musiceert op het pleintje vóór de Doopsgezinde kerk en zal dit afwisselend doen met de zangers Wiebe en Teatse, die even verderop op de brug het hoogste lied zullen zingen.

 

Foto: De Stedelijke Muziekvereniging Harlingen tijdens de jaarlijkse aubade voor het stadhuis. Fotograaf Joachim de Ruijter.

Vocal Chain in Dickens style

15.00-16.00 uur Her en der in centrum
17.00-19.00 uur Her en der op de Zoutsloot

Vocal Chain in Charles Dickens style onder leiding van Gert-Jan Hoekstra. Tijdens de Zoutsloter Kerstmarkt en in de stad zorgen zij voor een prachtige vocale kerstsfeer met mooie acappella kerstliedjes.