Markten Zoutsloter Kerstmarkt

Za 11 december 2021

Zoutsloter Kerstmarkt

Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: dé Kerstmarkt rondom het grachtje de Zoutsloot.

Zin om de markt te komen versterken? Leuk!

Inschrijven

De gezelligste én meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden

Het idee om op de knusse gracht een kerstmarkt te organiseren, bleek in 2004 meteen een schot in de roos. Wat aan de keukentafel van Karen Brugman en Willard van Grootveld is bedacht, heeft zich ontwikkeld tot een grote publiekstrekker. Niet voor niets beheerst de Harlinger kerstmarkt de top der kerstmarkten. Meer dan eens aangestipt als de gezelligste en meest sfeervolle van het Noorden met ruim tweehonderd kramen vol gevarieerde koopwaar. En meer…

 

Uniek in sfeer en setting

De Zoutsloter Kerstmarkt is uniek in sfeer en setting. Mede dankzij de medewerking van de bewoners, die spontaan de gevels van hun monumentale woningen feestelijk verlichten en decoreren. Houtvuren her en der versterken de sprookjesachtige ambiance en nostalgische uitstraling.


Kern van de kerstmarkt vormen een mix van rond de 200 kramen van standhouders en goede doelen uit binnen- en buitenland. Alle gelegenheid voor de duizenden bezoekers om te genieten van ambachtelijke lekkernijen als apfelstrudel, poffertjes, chocolademelk, kazen, (gluh)wijn, jams et cetera. Uiteraard zijn allerlei ingrediënten aanwezig om kerstinspiratie op te doen. Of het nu gaat om eten, drinken, decoratie of kleding. De Zoutsloter Kerstmarkt is pas compleet als er ook een gevarieerd muzikaal programma is. De kerstmarkt wordt opgeluisterd met optredens van o.a. live muziek, koren en verrassende straattheateracts!

 

De Zoutsloter Kerstmarkt staat in het teken van een dag volop genieten op één van de gezelligste en meest sfeervolle kerstmarkten in Nederland, sfeer proeven van nostalgie en ook nog eens de enige echte zeehavenstad van Friesland ontdekken.

 

'Unieke beleving in Harlingen, de zeehavenstad van Friesland'

De organisatie wil graag het succes van afgelopen jaren continueren, de aantrekkelijkheid bewaren en zal waar nodig is verbeteringen aanbrengen. Rondom de kerstmarkt worden allerlei kerstactiviteiten georganiseerd. 

 

Tarieven

Non-food

Deelnemers  

1 kraam

(max. 2 kramen per deelnemer)

€ 70,-
   

Deelnemende bewoners van de Zoutsloot / Herenwaltje

 

1 kraam

(max. 2 kramen per deelnemer)

€ 50,-

 

Food

Deelnemers  

1 kraam

(beperkt mogelijk, kan alléén in overleg met de organisatie)

€ 90,-
   

Deelnemende bewoners van de Zoutsloot / Herenwaltje

 

1 kraam

(beperkt mogelijk, kan alléén in overleg met de organisatie)

€ 70,-

 

Fotoimpressie

Inschrijven

Zin om de markt te komen versterken? Leuk!

Inschrijven