Persoonlijke hulpmiddelen

0517-418117 / 06-51336169   info@bengevenementen.nl


Za 17 juni 2023

Straatfestival Harlingen

Het leukste straattheater, spel, spektakel én muziekoptredens in een uniek decor: hét stadshart van Harlingen!


Programma

Plattegrond programma Straatfestival

Spektakel/Entertainment ~ Patrick Smit Bike Trial Show

14.00-18.00 uur Havenplein

Patrick Smit is voormalig Nederlands Kampioen Mountainbike Trial en verzorgt spectaculaire Trial shows in binnen en buitenland. Een durfal die op de fiets enorme sprongen maakt en de meest onmogelijke trucs met het grootste gemak lijkt uit te voeren. Achter de spectaculaire acties zit een topsport die conditie, coördinatie en lef vereist... Zijn Trialshows zijn geliefd bij jong en oud!

 

Op de vierkante meter laat hij zien wat er allemaal mogelijk is op de Mountainbike. Ook jij mag het proberen!

 

Spektakel/Muziek ~ Slagwerkgroep Zeeslag

14:45 - 17.00 uur Havenplein

Wij zijn een verrassende, swingende, vrolijke, ritmische slagwerkgroep die met trommels en andere ritme-instrumenten iedereen mee laat bewegen. We houden de swing en het tempo erin en gaan steeds verder in het improviseren met ritmes! Swing mee op onze opzwepende ritmes!!! 

Zeeslag komt uit Harlingen en we hebben een bezetting van 20 hele enthousiaste leden. 

 
Foto: Watertrommel van Wies Procee.

 

Theater/Entertainment ~ Paardenmolen

14:00 - 18:00 Grote Bredeplaats

Paardemolen 'n behendigheidsspel in één! 

Ben je klaar voor de rit van je leven? Klim op één van de acht paarden van de unieke Lancelot paardenmolen. Muziek begint te spelen… en je bent vertrokken. Het paard blaast, de mist trekt op, muziek begint te spelen... en we zijn vertrokken, in volle galop! Hangen in de stijgbeugels, geconcentreerde turende gezichten, richten en... raak!

 

De interactieve paardenmolen is een topper, een fantastische beleving voor zowel kleine ruitertjes àls voor de toeschouwers. Het is een onvergetelijke ervaring! 

 

LANCELOT is volledig handgemaakt en uniek!

Spektakel/Entertainment ~ Jeugdcircus Saranti

14.00 - 18.00 uur Grote Bredeplaats

Een afwisselende show met moderne spectaculaire circusacts, een vleugje nostalgie en een behoorlijke porti humor. De acts variëren van luchtwerk waaronder trapezes, aerial hoop en tissues, maar ook eenwielers, acrobaten en jongleerkunsten, balanceren op het draad en slapstick. Circus voorstellingen waar het plezier van afspat!

 

  • Voorstellingen: 14:00/15:00/16:00/17:00 - 15 minuten
  • Circusworkshops voor de jonge festival bezoekers: 14:15/15:15/16:15/17:15 - 20 minuten

Muziek ~ Bokito Brass Band

13.30 - 14.00 uur Gr. Bredeplaats
14.30 - 15.00 uur Voorstraat/Anton Wachter

Gaan met die banaan! De Bokito Brass Band speelt met gemak de boel ondersteboven!

De jonge blazersband speelt jazzy nummers, funk, hiphop, latin en alles daar tussenin! En het leuke is, zonder stekkers en standaards op het podium. En net zo makkelijk als pop-up-act op elke hoek van de straat. Ape-enthousiast wordt er gespeeld op bugels, trompetten, waldhoorn, een handvol saxen, drums en een paar conga's. En waar is de Bokito Brass Band zonder achterban(anen)? Precies. Deze band wil je niet missen!

Spel/Entertainment ~ Speel je mee?

14.00 - 17.00 uur Her en der door centrum

Owen en zijn oma Maria rijden met een ouderwetse kinderwagen door de straten van de binnenstad van Harlingen. Het is geen gewone kinderwagen, maar een kinderwagen vol speelactiviteiten uit vervlogen tijden. 

 

Kom naar de stad en speel lekker mee!

  • Hoelahoep, blikgooien, tollen, knikkeren, touwtje springen, stoepkrijten en reuzenbellen maken!

 

Muziek ~ Babette & Siebe

15.00 - 17.00 uur thv Sint Oldolphisteeg

De Tall Ships Races 2022 staan voor de deur. Babette van Palmhoven uit Harlingen gaat meevaren vanuit Esbjerg en wil de kosten van haar reis met behulp van haar hobby, zingen, bij elkaar verdienen. Haar vader Siebe doet ook mee en samen brengen ze een breed scala aan nummers, vanaf de vijftiger jaren tot heden. Kom luisteren naar dit duo dat, voor het eerst in deze samenstelling, optredens verzorgd.

Muziek ~ Sequens

15.00 - 16.30 uur Voorstraat/Anton Wachter
17.00-17.45 uur Podium Café 't Skûtsje

Sequens bestaat uit Wieger Jelsma gitaar en Angeline Westra zang, singer-songwriters samen sinds 2013 niet alleen muzikaal, maar ook persoonlijk een koppel. Het gitaarspel van Wieger is pure passie prachtige klanken en Angeline zingt onvoorwaardelijk vol overgave. Het eigen werk is een combinatie van meerdere muziekgenres: jazz, soul, gypsy, mooie ballads, maar ook up tempo en instrumentale liedjes. Dit alles semi-akoestisch, hoofdzakelijk in het Fries.

 

De muziek van Sequens is nieuwschierig en puur, een geheel eigen geluid en stijl. Sequens vind het altijd een feestje om op te treden, varierend van grote festivals tot intieme huiskamer concerten. Waar ze ook optreden, de inzet en intentie blijft gelijk, mensen laten genieten en meevoeren met de muziek.

 

In 2019 was Sequens de winnaar van het Fryske sjongfestival "Liet" met het nummer “Do bist frij”. Momenteel zijn ze bezig met het maken van een Cd album. Sequens: altijd bezig met muziek!

Theater/Entertainment ~ De Smartlappen lijn

14.00 - 18.00 uur Kl. Voorstraat

Zing het leed uit lijf en leden met de bijzondere smartlappen lijn!

Kies een lap stof uit en zing mee met de teksten die er op staan. De stof wordt opgehangen en iedereen mag meezingen... 

Gebracht door een theatraal en muzikaal echtpaar: Adri en Evi. Vrolijk, interactief, gek en af en toe persoonlijke noot!

Theater/Spektakel ~ ‘Harley Jr. maskers’

14.00 - 17.00 uur Her en der door centrum

Mensen wijzen, stoten elkaar aan, het stel is in de buurt! Deze personages,  die door hun maskers nog het meest aan stripfiguren doen denken, hebben al menig lachsalvo op hun naam staan. Ze zijn onderweg op hun, in verhouding veel te kleine, motor. Hij reikt niet hoger dan de knie! Ze maken van alles mee, steeds afhankelijk van wat er op hun pad komt en waar het publiek ze toe uitdaagt. Ze zijn ontwapenend, eigenzinnig en komisch tegelijk. Een markant duo dat niet ongemerkt zal passeren!

Theater/Entertainment ~ De Koperen Koets

14.00 - 18.00 uur Her en der door centrum

Een geweldig alternatief voor De Gouden Koets!

Majesteit nodigt je uit plaats te nemen in haar koets. Je mag je koninklijk voelen en wuiven naar het volk. Binnen mag je een troonrede schrijven met wat je bezighoudt. Majesteit zal deze vervolgens royaal voordragen. Een geweldige act voor jong en oud. De koets biedt plaats aan drie kinderen, of 1 volwassene en 2 kinderen.

Theater/Entertainment ~ Effe BIJ kletsen

14.00-17.00 uur Her en der door centrum

Op 18 juni tijdens het straatfestival in Harlingen zijn zij er BIJ. Dit BIJzondere duo! Deze bezige BIJEN, zijn altijd in om effe BIJ te kletsen.

 

Zoem jij ook even BIJ ons langs?

 

  • Vet Cool Entertainment

Theater/Entertainment ~ Taart & TranenTutti Frutti

14.00 - 17.00 uur Simon Stijlstraat

Het doldwaze duo Taart & Tranen; ome Sjaak en tante Poes gaan deze zomer voor gezond met hun Fruitmachine. Ze vonden hun inspiratie in de gezondheidsvirus en de fitnesscultus. Onbeschaamd delen ze met het publiek hun komische worsteling met verslavingen, het ouder worden en hun relatieperikelen. Waarbij ze ook vooral een lekker moppie nummers zingen. En u uitdagen de beentjes in de lucht te gooien en te gaan voor uw dromen.

Muziek ~ Op sien Plaats

17.00-21.00 uur Grandcafé De Reus

Gebroeders Evert, Willem en Ronnie van der Plaats vormen samen Op sien Plaats. Ze zijn vanaf 2007 samen muziek aan het maken en doen dat nog altijd met veel plezier. Muziek van de jaren 60 tot heden is wat ze graag spelen. Van Nederlands naar Engelstalig voor jong en oud voor ieder wat wils.

 

Op sien Plaats maakt er altijd een feestje van!

 

Bezetting:

Evert basgitaar / zang

Willem drums / zang

Ronnie gitaar / zang

 

Gasten:

Sjirk de Vries / sologitarist 

Lieuwe de Vries / drums

Muziek ~ Johnny Kamminga

Vanaf 16.30 uur Lunchcafé Basta

Basta live - Johnny Kamminga komt langs!

Het repertoire van Johnny bevat zowel Nederlandstalige- als Engelstalige nummers, rock and roll, sixties, seventies, feest en smartlap. Kortom: voor elk wat wils!

Theater/Muziek ~ Los Parasols

14.00 - 18.00 uur Her en der door centrum
15.00 - 15.45 uur Podium Cafe 't Skûtsje

Met Los Parasols halen we de zon in huis!

Deze muzikale acteurs brengen de klassiekers uit Zuid Amerika: Bamboleo, Guantamanera, La Bamba en andere swingende en zonnige nummers.

 

Oom Tio is de baas van het stel en houdt zijn nicht Bonita goed in de gaten. Dat mag ook wel want de domme, dromerige Chavez heeft een oogje op haar. Bonita is vooral bezig met zichzelf en heeft, helaas voor Chavez, meer oog voor andere mannen. De temperamentvolle Oom Tio heeft het er maar druk mee! Kortom: vrolijke muziek uit Zuid-Amerika verpakt in een humoristische theatrale setting! 

 

 

Muziek ~ J.coba

16.15 - 17.00 uur Podium Café 't Skûtsje

J.coba is een Nederlandstalige indierock band uit Leeuwarden. Vorig jaar stonden zij in de halve finale van de Kleine Prijs van Friesland. Na een korte break komen zij terug met nieuw werk. De muziek van J.coba kan alle kanten op en voert je mee in een landschap van geluid. J.coba laat zich inspireren door psychedelic rock uit de eind jaren ‘60, en ook triphop en gitaarmuziek uit de begin jaren ‘90. J.coba zingt over het leven zelf. De zangeres haalt inspiratie uit gedichten, gedachten en gevoelens. De teksten zijn recht voor zijn raap, met een hang naar mysterie en het ongenoemde. 

 

Muziek ~ Feral Tides

18.45 - 19.30 Podium Café 't Skutsje

Een show van Feral Tides staat onder leiding van hun stronteigenwijze en net zo excentrieke frontman in het teken van een ongeremde en scheurende energie. Tegelijkertijd geven de uitgesponnen jams en spacy intermezzo’s de muziek een haast filmisch karakter. Het resultaat is een dik bandgeluid dat teruggrijpt naar de kleurrijke sixties en seventies, maar ook dikwijls refereert aan de modernere fuzzy psych-rock.

De opzwepende track Spacedrifter, de eerste single van hun goed ontvangen debuut EP Vibrant Matter, werd opgepikt door Never Mind The Hype en stond op nummer 1 van de landelijke IndieXL chart. Maar Feral Tides is ook vooral een live-band. Ze waren onder andere al te bewonderen op Into The Great Wide Open en in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Ook speelden ze zeer geslaagde optredens in bombastische XL-formatie met strijkers, blazers, percussie en live visuals, waaronder meermaals op het hoofdpodium van het Freeze Festival in Neushoorn.
 

Bezetting

Pim Limburg – Vocalen/orgel

Sybolt Friso - Drums

Hylke Kramer - Bas gitaar/orgel

Luuk Stellinga – Saxofoon/percussie/orgel

Vincent Fokkema – Gitaar

Muziek ~ The Rockabilly Ramblers

20.00-20.45 uur Podium Café 't Skûtsje
21.00-21.45 uur Podium Café 't Skûtsje

The Rockabilly Ramblers nemen je met hun Bonebreakers & Buttshakers mee naar de tijd van Cadillac's, petticoats en vetkuiven. Muziek van grootheden uit de tijd waarin de hedendaagse muziek is geboren. Het kwartet ontstond ergens in 2017. Fifties liefhebber RJ wilde een nieuwe groep formeren en hoorde en zag Tjitske zingen in een kroeg. Samen met een contrabassist en een drummer bouwden ze een prachtig repertoire op dat elke luisteraar doet shaken, rattlen en rollen!

Na diverse wisselingen rocken RJ de Vries en Tjitske de Jong nu met Bouke van Jaarsveld op contrabass en Klaas Bosch op drums.

Let’s Rock Baby!!

Tobbedansen

12.30 -15.00 uur Kom Noordijs/Franekereind

Zaterdag 18 juni glijden vanaf 12.30 uur de tobbes weer het water van het Franekereind/Noordijs in, met als uitdaging om zo snel mogelijk de bel te luiden. Om er een bruisend spektakel van te maken hoopt de organisatie op voldoende deelname. De eerste aanmeldingen zijn al binnen en ook worden er al tobbes gebouwd!

 

Tobbedansen Harlingen wordt mogelijk gemaakt door de hulp van bedrijven die belangeloos materiaal en medewerkers beschikbaar stellen. 

Harlinger Filmweekend

11.00 uur Mijn bijzonder rare week met Tess - Entrepotgebouw
13.30 uur The Mercy - Entrepotgebouw
20.00 uur All is lost - Entrepotgebouw

Vanaf januari 2023 spoelt het nieuwste filmfestival van Nederland aan in Harlingen.

  • Van 17 t/m 19 juni krijg je alvast een voorproefje!

Over het filmprogramma

In het historische Entrepotgebouw op de Nieuwe Willemshaven draait een filmprogramma voor alle leeftijden. Het zet koers naar het nieuwste filmfestival van Nederland, met als centraal thema ‘De Zee’.

 

Vanaf januari 2023 zal ieder jaar in de week van Blue Monday het Filmfestival Harlingen in de haven aanspoelen. Blue Monday is de derde maandag van januari. Het begin van de week die als donkerste en zwaarste week aanvoelt. Het festival brengt verlichting, met als thema de zeeën en oceanen in al hun facetten. Van de schoonheid tot hun kwetsbaarheid en van stoere zeemansverhalen tot de dynamiek van havensteden. Met speelfilms en documentaires, beeldende kunst en muziek. In aanloop naar de Tall Ships Races Harlingen 2022 is er een voorloper van dit filmfestival dat vanaf volgend jaar zal plaatsvinden.

 

Het tij wacht op niemand, zet daarom januari 2023 vast in je agenda en laat je in juni inspireren!

 

Programma Filmweekend

Silence of the Tides

Vrijdag 17 juni 2022 – 20.00 uur & Zondag 19 juni 2022 – 13.30 uur

Een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Het toont de breekbare relatie tussen mens en natuur. Dit Werelderfgoed is één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld. Een blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte. Geen voice-overs of interviews, enkel overweldigende beelden van lucht, water, wind en voortdurend veranderend licht.

Mijn bijzonder rare week met Tess

Zaterdag 18 juni 2022 – 11.00 uur

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren, in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit, waardoor zijn vriendschap met Tess op het spel komt te staan, en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

The Mercy

Zaterdag 18 juni 2022 - 13.30 uur

Op zoek naar erkenning en geld om zijn bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst mee te doen aan een non-stop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven en zijn familie. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen. Dit onwaarschijnlijke, waargebeurde verhaal is een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.

All is lost

Zaterdag 18 juni 2022 – 20.00 uur

Nadat zijn jacht in botsing is geraakt met een drijvende container probeert een solozeiler tijdens zijn tocht over de Indische Oceaan te overleven. De meedogenloze zon, een slinkende voorraad voedsel en rondzwemmende haaien zorgen ervoor dat de situatie steeds zorgwekkender wordt.

Het lied van de zee

Zondag 19 juni 2022 – 10.30 uur

Ben en Saoirse wonen met hun vader in een vuurtoren op een klein eiland. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee, neemt oma ze mee naar haar huis in de stad. Daar ontdekt Ben dat Saoirse een selkie is; half mens, half zeehond. Als de Uilenheks met haar magische krachten het voortbestaan van de elfen bedreigt, is alle hoop op Saoirse gevestigd, die met haar gezang de elfen uit hun kwijnende bestaan kan redden.

Manchester by the See

Zondag 19 juni 2022 – 20.00 uur

De broer van Lee komt plotseling te overlijden, waardoor hij de voogdij krijgt over zijn neef. Met tegenzin stopt Lee met zijn baan als schoonmaker, en keert terug naar zijn geboortegrond; het vissersdorpje Manchester-by-the-Sea. Hier wordt hij geconfronteerd met zijn verleden, die ervoor had gezorgd dat hij zijn ex-vrouw Randi heeft verlaten. Terwijl hij zijn leven op de rails probeert te krijgen, moet hij zijn tienerneef opvoeden. Een moderne tragedie over verlies, schuldgevoelens en vergeving.