Persoonlijke hulpmiddelen

0517-418117 / 06-51336169   info@bengevenementen.nl


Za 10 september 2022

Harlingen Ongeschut

Beleef een unieke, onvergetelijke en betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Harlingen.


Programma 2022

Harlingen Ongeschut 2022

19.30 - 00.30 uur

Alle deelnemende bootjes verzamelen tussen 19.00 -20.00 uur nabij de ligplaatsen van de “Ouwe Seunen bootjes” aan de Noordoostersingel. Tussen de opening rond 20.00 uur en de slotact die rond 22.15 uur los gaat, is een verrassend programma langs de Harlinger grachten neergezet!

 

Tip! Geef www.facebook.com/Harlingenongeschut een vette duim en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Harlingen Ongeschut!

  • Grote dank een diepe buiging voor allen die Ongeschut mogelijk maken!

Harlingen Ongeschut is mogelijk dankzij de steun van SPONSORS, deelnemende BANDS & ACTS, SUPERmaten, hulp en inzet van BEWONERS & GEMEENTE én MAATJES

 


 

Het Alternatief goes Ongeschut!

19.00-20.00 uur Podium Noordoostersingel

Het Alternatief is een programma van Bert Erents, Tiede Dijkstra en Peter Wierda. Drie muziekliefhebbers die het tijdslot op de vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 vullen op www.omroeprsh.nlIn dit programma willen we eigenlijk een alternatief zijn voor de hit meuk van vandaag de dag. Wordt er nog wel muziek gemaakt met een bass, gitaar, drums en een goede zanger of zangeres? Ja natuurlijk wel, maar je hoort het niet meer zo vaak op de mainstream radiozenders.

Bert en Peter, beiden 50-ers en gevormd in de jaren 80 in bar/dancing De Weinstube en Café de Pijpenla, waar tot in de late/vroege uurtjes werd gedanst op U2, Simple Minds, The Cure, The Smiths, etc. Tiede ietsjes jonger…

We willen in dit programma weer terug naar deze tijd. Noem het jeugdsentiment.
En we denken dat er in deze vergrijzende samenleving meer mensen zijn die dit leuk vinden. Maar we blijven hierin niet hangen natuurlijk, want vandaag de dag is er genoeg nieuwe muziek die het predicaat alternatief in zich heeft. (The National, Arcade Fire, Foo Fighters etc.)

Nu kwam de kans om dit ook bij Harlingen Ongeschut te laten horen, want er zijn vast ook mensen in de bootjes die deze muziek kunnen waarderen. Vandaar Het Alternatief goes Ongeschut!!

Dicky Power and Friends!

20.00 - 22.15 uur Skûtsje Stad Harlingen thv tuin drie bruggen

Beleef Ongeschut onder het genot van een lekker koud drankje en feestzanger Dicky Power! Dirk Kracht alias ‘Dicky Power’ is niet alleen zanger, maar ook een echte Harlinger die wel van een feestje houdt. Met zijn bijzondere stemgeluid zingt hij een gevoelige ballade net zo gemakkelijk als een Hollandse meezinger, met als motto: “Het moet een feestje worden”. 

Kortom: met Dicky Power z'n lekkerste feestnummers ben je verzekerd van een geslaagde avond!

Palmhoven & Greve!

20.00 - 22.00 uur Tuin Fabriekstraat/Zuidoostersingel

Akoestische powerpop! Rock&Roll in zijn vele vormen en gedaanten door de jaren heen is de muziekstijl waarin zanger Siebe van Palmhoven en gitarist Harry Greve elkaar vinden. Maar dan wel akoestisch!

 

Nummers van o.a. David Bowie, Patti Smith, Iggy Pop, Joe Jackson, Chris Isaac, Simple Minds, maar ook het vroege werk van Elvis, staan op het repertoire.

Rebel Radio!

20.00-22.00 uur Bolwerk thv eind Molenpad

Hardwerkend high energy garagepunktrio uit Leeuwarden. Deze wildebrassen smijten de riffs en melodieuze zangmelodieën om je oren. Hippe muziek? Daar vegen ze hun reet mee af. De politie stuurt hun weg op plekken waar ze niet spelen mogen. Dure gitaren werden in stukken geslagen. Dit is rebelsheid van de ouderwetse stempel.

 

Deze jongens hebben aandachtig geluisterd naar alle vette bands en dit verwerkt in hun songs. Zin om je mond af te likken met een dikke grijns op je kop? Ga REBEL RADIO zien!

Zeeslag!

20.00 - 22.00 uur Simon Vestdijksingel (midden pad)

Zeeslag uit Harlingen is een slagwerkgroep met enthousiast trommelaars! We laten u diverse samba ritmes horen waarbij u niet stil kan blijven staan... 

 

Kom, kijk en luister! 

Whatever's Left!

20.00 - 22.15 uur Kade P Jumbo thv Rozengracht

Have a drink & enjoy the music!

Zin in een avond vol energieke en melodische muziek? Haal dan het gevoel van de Ierse pub in huis met Whatever’s Left! Zij zorgen voor een fantastische avond vol gezelligheid met meezingers en dansbare nummers in Irish Folk Rock. Denk hierbij onder andere aan Fiddlers Green, Flogging Molly en Dropkick Murphys.

 

De vijf bandleden gaan met o.a fluiten, banjo, mandoline en verschillende gitaren de strijd aan om er een onvergetelijk feest van te maken!

De Kompanen!

20.00 - 22.15 uur Kade thv Rozengracht 35/37

De Kompanen is een samenwerking tussen Sake Hijlkema, muzikant en Rudi Stuve, beeldend kunstenaar en theatermaker. Het bijzondere van de performance van Sake en Rudi is dat de soundscape die Sake maakt beïnvloedt wordt door hetgeen er op het doek verschijnt, maar net zo goed is dat wat Rudi schildert een gevolg van de soundscape die Sake bouwt.

 

Beide laten zich onbewust leiden door de energie en de kracht die spreekt uit het beeld en het geluid. Zo ontstaat een magisch geheel die naar is gebleken zeer boeiend is voor het publiek om te aanschouwen en vooral te ondergaan.

Plan B

20.00 - 22.15 uur Kleine Sluis Rozengracht > Zuiderhaven

Rockcoverband "Plan B" is ontstaan in de vroege zomer van 2019, bestaat uit 4 ervaren en enthousiaste muzikanten die puur voor de fun spelen. Ons doel is om er een gezellige avond van te maken met alleen de beste en grootste hits van toen én nu!

Op het repertoire staan o.a. klassiekers van de Rolling Stones, ABBA en Fleetwood Mac, maar net zo goed komen White Stripes en The Clash voorbij. Hits uit de 70′s tot de 10′s met een Plan-B-sausje!

 

Plan B:
Yvonne Lanser, vocals & percussion
Gerke Wispelwey, guitars & vocals
Jan Schilstra, bass

Taeke Strandstra, drums & vocals
Jaap van Houten, audio dude

De SerpentinA's

20.00 - 22.15 uur Kade thv Fysio Rozengracht

Dit gezellige duo staat voor sprankelend sfeervol entertainment. Met zang, beweging, humor en een vleugje theater vermaken zij jong en oud met kleurrijke show's.

Muziek voor elk wat wils.  Disco, Gouwe Ouwe, Songfestival, Smartlappen, Musical, Franse Chansons tot Christmas Songs.

Én natuurlijk mag er mee gezongen worden, want... zingen is gezond, van zingen word je blij!

 

Laat je lekker gaan met... de SerpetinA's! 

Sequens

20.00 - 22.15 uur Steiger Zuiderhaven thv Michaelkerk

Sequens bestaat uit Wieger Jelsma gitaar en Angeline Westra zang, singer-songwriters samen sinds 2013 niet alleen muzikaal, maar ook persoonlijk een koppel. Het gitaarspel van Wieger is pure passie prachtige klanken en Angeline zingt onvoorwaardelijk vol overgave. Het eigen werk is een combinatie van meerdere muziekgenres: jazz, soul, gypsy, mooie ballads, maar ook up tempo en instrumentale liedjes. Dit alles semi-akoestisch, hoofdzakelijk in het Fries.

 

De muziek van Sequens is nieuwschierig en puur, een geheel eigen geluid en stijl. Sequens vind het altijd een feestje om op te treden, varierend van grote festivals tot intieme huiskamer concerten. Waar ze ook optreden, de inzet en intentie blijft gelijk, mensen laten genieten en meevoeren met de muziek.

 

In 2019 was Sequens de winnaar van het Fryske sjongfestival "Liet" met het nummer “Do bist frij”. Momenteel zijn ze bezig met het maken van een Cd album. Sequens: altijd bezig met muziek!

B-Sik!

20.00 - 22.15 uur a/b Di Adventure Zuiderhaven

Na tientallen jaren in verschillende coverbands te hebben gespeeld wisten de 3 oprichters van B-Sik wat zij eigenlijk nog misten in de muziek. Marquritha Fabriek, Romke van der Wal en Auke Smit waren het met elkaar eens dat ze graag terug wilden naar de basis. Muziek maken op de meest eenvoudige wijze met als uitgangspunt om zoveel mogelijk op akoestische/unplugged manier de nummers te benaderen. Nummers van Coldplay, Keane, Celeste, Lady Gage en Douwe Bob zijn slechts een kleine greep uit het inmiddels behoorlijk uitgebreide repertoire van deze groep enthousiaste muziek vrienden.

 

Bandleden

Marquritha Fabriek - zang

Maggy Steeman - zang

Auke Smit - zang en akoestische gitaar

Romke v.d. Wal - bas gitaar.

Henk Jan Eppenga - piano/keyboard

Anja - cajun

Guggenheimer

20.00 - 22.15 uur Aan de kade bij Café 't Noorderke

Word-wakker Nederpop van Friese bodem.

Eigenzinnig, verrassend en origineel.

Recht-door-zee en uit het hart.

Guggenheimer is luisteren, wegdromen en wakker worden.

Je komt ons tegen op festivals, matinee’s en in het theater.

 

Guggenheimer

Kaspar: zanger en gitarist

Jan: piano, toetsen en zang

Leo: ritme en drums

Peter: bas en zang

De Lange Mannen Band

20.00 - 22.15 uur Stadspodium thv Stadhuis Noorderhaven

''De Lange Mannen Band is een vierkoppig orkest uit Leeuwarden en misschien wel de langste band ter wereld! Met hun gezamenlijke circa 8 meter in lengte timmeren ze al een aantal jaren aan de weg, met als resultaat een zelf gesmeed repertoire dat het beste te omschrijven valt als een mengelmoes van funk, rock, prog en fusion met hier en daar een poppy randje. Het resultaat is een energieke show met eigen nummers waar lekker op te dansen valt. Komt dat zien en vooral horen!''

Connie Veeren & Beau ter Ham

20.00 - 22.15 uur Grote Sluis thv De Lichtboei

Connie & Beau: twee vrouwen, één (nieuwe) man..... zingen op eigenzinnige manier lekkere smartlappen, Nederlandstalige liedjes en heerlijke meezingers. Hollands Got Talent zullen ze niet winnen, maar bij ieder evenement vermaken ze jong en oud met hilarische optredens en vrolijke uitstraling. Dat is dan ook het uitgangspunt van Connie Veeren & Beau ter Ham: GEWOON LEUK!

 

The Bankrupt Boys!

20.00 - 22.15 uur Kade thv Café 't Skûtsje

Radicaal, eigenzinnig & Rock 'n Roll!

De wieg van de drie jonge honden van The Bankrupt Boys stond ergens in de koude en gure Waadhoeke, maar deze had net zo goed ergens aan de 𝐇𝐢𝐠𝐡𝐰𝐚𝐲 𝟔𝟏 kunnen staan. De heren blazen op hun geheel eigen wijze de 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻 𝗕𝗹𝘂𝗲𝘀𝗿𝗼𝗰𝗸 nieuw leven in met hun groovende rhythm section, Texas-licks en een stem die jaren in de beste whisky heeft gerijpt.

Het trio bracht tot op heden vijf singles uit, speelde tal van succesvolle shows, won de 𝗔𝗯𝗶𝗮𝗻𝘁 𝗣𝗼𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗔𝘄𝗮𝗿𝗱 voor aanstormend talent en verzorgde in 2022 het voorprogramma van Status Quo tijdens het Veenhoop Festival.

Beezik!

20.00 - 22.15 uur Kade Franekereind / thv Hotel 't Heerenlogement

Voor u zingt en speelt - B E E Z I K -
Met zijn volle natuurstem moeiteloos en onversterkt de mooiste aria's zingen is de  grootste passie van tenor Jeroen Bik. Deze beroepszanger heeft al op vele podia geschitterd. Met veel enthousiasme wordt hij daarbij op de piano begeleid door Chiel de Zeeuw.

 

Tijdens Harlingen Ongeschut vertolken zij de mooiste stukken uit bekende opera's, zoals Norma, Rigoletto etc. Herkenbaar voor velen, zodat iedereen naar hartelust kan meezingen!

Big Mill Band

20.00 - 22.15 uur Kade Franekereind / thv Hotel 't Heerenlogement

Bijna twintig muzikanten spelen jazzy, funky muziek, afgewisseld met dansbare popnummers. Van Chet Baker tot Amy Winehouse, Allison Moyet tot Corinne Bailey Rae, Earth Wind and Fire tot Snarky Puppy.  

 

De Big Mill Band heeft swingende blazers, een groovy ritmesectie, Christine van der Molen als zangeres en Harry Broekman als enthousiaste bandleider. Kortom: Big Mill swingt echt de pan uit!
 

DJ Two Below Zero

22.15 - 00.00

Two Below Zero? Qua temperatuur zeker niet! DJ en producer duo Two Below Zero laat de temperatuur tot grote hoogte stijgen. Creativiteit en passie staan centraal. Alle genres komen voorbij. Het is herkenbaar, aansprekend en fijn!

Wiebe & Wijtze

20.00 - 22.00 uur Terras Hotel Zeezicht

Ut is al een tiedsje leden dat de mesen met die prachtige bootsjes deur de grachten van Harlingen voeren. En suu ut dan a.s. zaterdag wel weer kanne, dat we weer gezellig ut ONGESCHUT houwe kanne. Zeker wete en overal staat weer muziek natuurlijk en wie waar staat weet ik niet. Ik weet wel dat WIEBE en WIJTZE op ut terras van Zeezicht staan te speulen. En ur komme vast oek weer gastzangers en zangeressen. Ut wud weer gezellie en jim binne allemaal van harte welkom op ut terras van ZEEZICHT.