Evenementen Harlingen Ongeschut

Za 28 september 2024

Harlingen Ongeschut

Beleef een unieke, onvergetelijke en betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Harlingen.


Trossen los voor Harlingen Ongeschut!

Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. Harlingen heeft een bedrijvige haven, prachtige grachten, monumentale panden en meerdere nostalgische bruggen. Varend zie je Harlingen op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten loopt.

 

Harlingen Ongeschut

Harlingen Ongeschut was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van 2012. Ruim 350 bootjes, in alle soorten en maten, gaven gehoor aan de oproep om mee te doen aan het nieuwe Harlinger evenement. Het werd een grootse, gemoedelijke en feestelijke vaartocht door de grachten van Harlingen.


Er-vaar mee met Harlingen Ongeschut!

‘Harlingen Ongeschut’ is lopend of op de fiets ook goed te doen. Tijdens de vaartocht wordt je verrast door verschillende muziek- en theatrale acts en beleef je de sprookjesachtige sfeer op het water. Een goede reden om ‘Harlingen Ongeschut’ te ervaren!

 

Bewoners & sfeer

Een verzoek aan alle bewoners en eigenaren van de schepen langs de route om een lichtpunt buiten langs de kade en/of in de bomen te plaatsen/hangen en de schepen te versieren. Als iedereen hieraan gehoor geeft dan wordt het vast en zeker een prachtig mooie, idyllische vaartocht door de grachten van Harlingen. 

 

Veiligheid

Aangezien Harlingen Ongeschut in de avond plaatsvindt dienen de deelnemende bootjes niet alleen 'sfeervol', maar is het voor ieders veiligheid ook verplicht om duidelijk verlicht te zijn en dragen kinderen tot 12 jaar en diegenen die niet kunnen zwemmen een zwemvest!

 

  • De verplichte vaarrichting (eenrichtingsverkeer): Noordoostersingel > Zuidoostersingel > Rozengracht > Zuiderhaven > Oude Buitenhaven > Noorderhaven > Noordijs > Franekereind > Noordoostersingel
  • Maximale vaarsnelheid 6 km/u
  • Maximale doorvaarthoogte 1,70 m.
  • Let op! Pas goed op elkaar. Deelname is op eigen risico.

Start en Afsluiter

Alle deelnemende bootjes verzamelen tussen 19.00-20.00 uur in de kom bij bootjesverhuur Ouwe Seun in de Noordoostersingel. Tussen de opening (rond 20.00 uur) en de slotact (start rond 22.30 uur) wordt een verrassend programma door de Harlinger grachten neergezet! Zie daarvoor het programma!

 

Fotoimpressie