U bent hier: Home Evenementen Harlingen Ongeschut

Over Harlingen Ongeschut

Beleef een unieke, onvergetelijke en betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Harlingen. Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. Harlingen heeft een bedrijvige haven, prachtige grachten, monumentale panden en meerdere nostalgische bruggen. Varend zie je Harlingen op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten loopt.

 

Zaterdag 28 september 2019: Trossen los voor Harlingen Ongeschut!


Harlingen Ongeschut

Harlingen Ongeschut was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van 2012. Ruim 350 bootjes, in alle soorten en maten, gaven gehoor aan de oproep om mee te doen aan het nieuwe Harlinger evenement. Het werd een grootse, gemoedelijk en feestelijk vaartocht door de grachten van Harlingen.


Ongeschut 2019

Op zaterdag 28 september organiseert BENG Evenementen met medewerking van de gemeente Harlingen, diverse organisaties en vrijwilligers voor de 8e maal een ‘avond- uurlijk’ vaarfestijn voor open boten door de Harlinger grachten. Speciaal voor dit vaarfestijn sluit het SAS, de toegangspoort naar de Waddenzee, gaan de binnensluizen open, zodat je een geweldig en uniek rondje Harlingen kan beleven.

 

Er-vaar mee met Harlingen Ongeschut!
‘Harlingen Ongeschut’ is lopend of op de fiets ook goed te doen. Tijdens de vaartocht wordt je verrast door verschillende muziek- en theatrale acts en beleef je de sprookjesachtige sfeer op het water. Een goede reden om ‘Harlingen Ongeschut’ te ervaren!

 

Bewoners & sfeer

Een verzoek aan alle bewoners en eigenaren van de schepen langs de route om een lichtpunt buiten langs de kade en/of in de bomen te plaatsen/hangen en de schepen te versieren. Als iedereen hieraan gehoor geeft dan wordt het vast en zeker een prachtig mooie, idyllische vaartocht door de grachten van Harlingen. We gaan voor een zwoele nazomerse avond met veel ‘sterren’!

 

Veiligheid

Aangezien ‘Harlingen Ongeschut’ ‘s avonds plaatsvindt dienen de deelnemende bootjes niet alleen ‘sfeervol’ maar is het voor ieders veiligheid ook verplicht om duidelijk verlicht te zijn, dragen kinderen en diegenen die niet kunnen zwemmen een zwemvest!

 

De verplichte vaarrichting (eenrichtingsverkeer)t: volgt tzt

 

Iedereen neemt uiteraard deel op eigen risico!

 

Start en Afsluiter

Alle deelnemende bootjes verzamelen tussen 19.00 -19.30 uur (locatie volgt tzt). Tussen de opening (19.30 uur) en de slotact (rond 22.45 uur) is een verrassend cultureel programma door de Harlinger grachten neergezet! Zie daarvoor het programma!

 

Like www.facebook.com/Harlingenongeschut en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Harlingen Ongeschut!

 

'Harlingen Ongeschut' wordt mede mogelijk gemaakt door financiers, artiesten, vrijwilligers en 'Maatjes'!

 

Allemaal een behouden vaart, graag tot ziens… óp en óm het water van prachtig Harlingen!

  • BENG © 2009

    Ontwikkeld door Rebel X.

    beng