Wo 5 mei 2021

Harlingen 75+1 jaar vrij!

Op 5 mei zetten we onze bevrijding én vrijheid in het zonnetje!


Programma centrum

Parade 'Keep Them Rolling'

11.15 uur Binnenkomst vanaf Tjerk Hiddessluizen
11.30-12.30 uur Voorstraat
12.30 uur Vertrek richting Kimswerd

'Keep Them Rolling'

Dé karavaan met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog - trekt op Bevrijdingsdag (5 mei) door Harlingen!  

 

Keep Them Rolling neemt een flink aantal van hun oude legervoertuigen mee. De rijdende erfstukken komen vanaf de Tsjerk Hiddessluizen Harlingen binnen, rijden over de Noorderhaven (noordzijde), de Leeuwenbrug, St. Jacobstraat naar de Voorstraat, waar ze +/- een uur te bewonderen zijn. Rond de klok van 12.30 uur trekt de colonne verder en rijdt dan via de Grote Bredeplaats (tegen de rijrichting in), linksaf over de Zuiderhaven, via het Zuiderplein door de Steenhouwerstraat, linksaf over de Spoorstraat via de Stationsweg, rotonde rechtsaf naar de Kimswerderweg en dan door naar Kimswerd.

Hot & Toasty

11.30-12.30 uur Thv Raadhuistoren

Hot & Toasty

Met hun Tabbert-caravan voelen de zangeressen zich thuis op elk feest en op elk festival. Een optreden van Hot & Toasty is een feest der herkenning! Van "The Andrews Sisters" tot "The Supremes"; de dames staan garant voor een waanzinnig leuk programma en voor een levendige interactie met het publiek! 

  • Op de Voorstraat ter hoogte van de Raadhuistoren van 11.30 tot 12.30 uur!

High LiberTea

14.00-17.00 uur Rondom Kleine Voorstraat

Be free, let’s do a High LiberTea! 

Op deze bijzondere en belangrijke dag wordt - in het kader van het landelijke programma onderdeel Vrijdingsmaaltijden v/h Nationaal Comité 4 en 5 mei - de allereerste High Libertea van Harlingen georganiseerd. Tijdens de High LiberTea staan we stil bij wat ons in dit land allemaal bindt: vrijheid! We openen met een gastspreker en brengen een toost op de vrijheid uit.

 

De Kleine Voorstraat - 'De leukste gracht van Harlingen' - zal 5 mei the place to be zijn en wordt voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed. De High LiberTea wordt een vrijheidsfeestje, een gezellige middag vol ontmoeting, dé Bevrijdingsshow met theater & muziek én allerlei lekkernijen. Een verbindend evenement, waar verhalen en herinneringen over oorlog en vrijheid vast en zeker ter sprake komen en nieuwe tradities om de vrijheid te vieren worden omarmd.


Aan tafel en smullen maar! 

Verlaat je comfortzone en schuif 5 mei tussen 14.00 -17.00 uur gezellig aan bij (on)bekenden. Laat je verrassen, ontmoet fijne mensen om je heen en geniet van verschillende soorten thee, koffie, sapjes en een combinatie van hartige en zoete gerechtjes. Iedereen is welkom! Kom samen smullen, drinken en proosten op de vrijheid! 

 

Let op! Het aantal plaatsen is wel beperkt dus wees er snel bij, reserveer vast een plek, want dit gezellige samenzijn wil je absoluut niet missen!
 

Bevrijdingsshow - 75 jaar bevrijding

14.00-17.00 uur Podium Kleine Voorstraat

De Bevrijdingsshow!

In eigentijdse outfits, die refereren naar de Geallieerden, neemt Theatergroep A3 je tijdens de High Tea mee naar de muziek uit die tijd. Denk aan de swingende Big Band muziek van Glenn Miller, In the Mood, The Chattanooga Choo Choo, Sing Sing Sing, American Patrol. En natuurlijk de onvergetelijke nummers van The Andrews Sisters in een moderne "Up-tempo" versie met Oh Tico Tico, Bei mir bist du Schön, Don't sit under the Apple Tree. And last but not least het prachtige: "We'll meet again" van Vera Lynn.

'Vrijheidsborrel' met muziek!

17.00-20.00 uur Voorstraat

Als afsluiter van deze speciale 'vrije' dag nodigen we iedereen uit om samen van 17.00 tot 20.00 uur te proosten en een vrijheidsdansje te maken! Het pleintje rondom Anton Wachter wordt een fijne plek om te chillen, swingen, aan te stippen na een stevige wandeling of uit te blazen na een drukke werkdag!

 

Kom of blijf na de Bevrijdingsshow - 75 jaar vrijheid lekker de vrijheid vieren, (na)genieten van een lekker kopje koffie, 'n sprankelende cocktail, 'n koude klets of heerlijk wijntje. Schuif gezellig aan bij (on)bekenden en praat bij onder het genot van een hapje, drankje en (live) muziek!