Zomer aan Zee Workshop Fotograferen aan Zee

Vr 16 juli 2021

Workshop Fotograferen aan Zee

Ben je wel eens langs onze kust en havens gelopen om er mooie fotomomenten vast te leggen en is achteraf het resultaat niet helemaal wat je ervan had verwacht?

Workshop Fotograferen aan Zee Vrijdagavond, na dagen op zee keert de UK149 weer terug naar de visserijhaven. De wolk erboven lijkt de richting aan te wijzen. De beste camera is de camera die je op dat bij je hebt. In dit geval een smartphone. De kleuren zijn in de nabewerking wat versterkt. Foto: Ynze Braaksma.

Er zijn vele factoren waar je rekening mee moet houden om net die bijzondere sfeer vast te leggen op moment dat je er was. Tijdens de workshop ‘Fotograferen aan Zee’ op vrijdag 16 en 23 juli geven de ervaren fotografen, Ynze Braaksma, Dorus Breidenbach, Edwin Kooren en Jeannette Wouthuis, je tips om betere foto’s te maken.

 

Het maakt daarbij niet uit met welke apparatuur je fotografeert en we kunnen je best op weg helpen als je de techniek van je camera nog niet helemaal onder de knie hebt. Om tot betere foto’s te komen gaan we in op compositie en een andere manier van kijken, de invloed van het licht, vermijden we de automatische instellingen als dat nodig is en nog veel meer!

 

Na de workshop ben je beter bewust van wat je daadwerkelijk aan het doen bent en wat de mogelijkheden van je camera zijn zodat je betere resultaten bereikt.

"The single most important component of a camera is the twelve inches behind it." Ansel Adams.

 

Dorus Breidenbach: "Als ik ergens anders zou moeten wonen, anders dan Harlingen, dan zou het zeker aan zee zijn. Bossen, bergen of weiland allemaal prachtig, maar de zee is magisch. Ook op vakantie zoeken wij altijd weer de zee op en dan het liefst in Wales of voor mij part Ierland. De foto’s van de kustlijn die je daar hebt die maak je niet zo gauw in Nederland, maar das niet erg. Hoe spectaculair het daar ook mag zijn, hier aan deze kant van de Noordzee en zeker aan de Waddenzee kun je wel mooie foto’s maken. Een zonsondergang is al gauw een plaatje, maar er is meer. Goed kijken en misschien juist niet mooi strandweer kunnen mooie foto’s opleveren. Kortom het lijkt me leuk om samen foto’s te maken aan zee!"

 

Jeannette Wouthuis:  Jeannette (Haarlem, 1965), werkt sinds 2007 als zelfstandig fotograaf en is gespecialiseerd in huwelijks-, afscheids- en portretfotografie. Voor spontane en ongedwongen familiefoto’s bent u bij haar zeker aan het juiste adres. Daarnaast verzorgt ze diverse cursussen fotografie aan het Atrium Kunstencentrum in Sneek en heeft daar al veel enthousiaste amateurs goed op weg geholpen met hun camera. De rubriek over baas met hond ‘Rondsje met ut hondsje’ is een stukje vrij werk van deze fotograaf die inmiddels alweer bijna 30 jaar in Harlingen woont.

  • Jongeren 16+ en volwassenen: 19.30-22.00 uur.
  • Eigen bijdrage € 5,- p.p. (max. 24 deelnemers), incl. koffie/thee en wat lekkers!
  • Je neemt deel met je eigen camera en/of telefoon. Mocht je in het bezit zijn van een statief, dan kun je deze ook meenemen.

Meedoen? Leuk! Ga naar inschrijven workshop Fotograferen aan Zee.

  • Samen houden we ons aan de geldende coronamaatregelen. Houdt voor een update de websites en facebook in de gaten.

 

19.30 - 22.00 uur
Harlinger Strand, HARLINGEN