Evenementen Harlingen Ongeschut Boei van Harlingen

Za 18 september 2021

Harlingen Ongeschut

Beleef een unieke, onvergetelijke en betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Harlingen.


Boei van Harlingen

HARLINGEN - BENG evenementen heeft dit jaar de Boei van Harlingen gewonnen.

 

In 2012 organiseerde BENG, oftewel Karen Brugman en Willard van Grootveld, voor de eerste maal het culturele evenement Harlingen Ongeschut. “Met dit evenement hebben Karen en Willard Harlingen zeer positief op de kaart gezet als havenstad waar altijd wat te doen is”, zo sprak burgemeester Sluiter gisteravond op de Nieuwjaarsreceptie. “Hierdoor verdienen zij dit jaar de Boei van Harlingen”.

 

Harlingen Ongeschut is een aanwinst voor de stad

Sluiter sprak tijdens de uitreiking lovend over het groot aantal evenementen dat ieder jaar in Harlingen georganiseerd wordt. “Hier zijn wij goed in. Niet alleen voor onze eigen Harlingers, maar ook weten we bij ieder evenement weer veel mensen van buiten de gemeente naar onze stad te trekken”. Sluiter vond het nieuwe evenement Harlingen Ongeschut een aanwinst voor de stad. “Alle bootjes die in Harlingen te vinden zijn, dobberden op 15 september in onze singels en havens. Een prachtig gezicht op het water en vanaf de kant en ik was diep onder de indruk van dit festijn!”. Karen Brugman en Willard van Grootveld namen de Boei van Harlingen, oorkonde en bloemen verrast en blij in ontvangst.

 

Alle Harlingers zijn opgeroepen om aan te geven wie dit jaar de boei van Harlingen verdient. BENG werd regelmatig genoemd, niet enkel om Harlingen Ongeschut, maar om het vele werk dat zij in Harlingen verzetten, denk aan de Zoutsloter Kerstmarkt, dat in 2012 voor de 9e maal werd georganiseerd.